Vleesragout

1 20 5 5
Aantal personen:
  • 100 gram Boter
  • 100 gram Bloem
  • 1 Ui fijngesneden
  • 1 ltr RundBouillon
  • 250 gram Champignon
  • 100 gram Vlees, gaar
  • Peper & zout
  • 1 eetlepel Peterselie
  • 1 theelepel Tijm
  1. Vlees in blokjes of reepjes snijden. Ui klein snipperen.
  2. Champignons schoon borstelen en in plakjes snijden.
  3. Doe wat boter in een pan en bak de ui in 5 minuten zacht voeg de champignons toe en bak deze bruin. Haal de ui en champignon uit de pan en voeg de resterende boter toe en roer de bloem doorheen.Laat de bloem op een laag vuurtje gaar worden, ze wordt nu rul.
  4. Giet de koude bouillon erbij, er moet nu een vloeibare gladde massa ontstaan.
  5. Breng de ragout op smaak met zout en peper en de kruiden.
  6. Voeg vlees, Ui en de gebakken champignons toe. Voeg nog wat kruiden toe.
  7. Om hem echt lekker te laten zijn moet hij eigenlijk een nacht staan.
datahaag
Meer inspiratie

FransVleesVoorgerechtHerfst