Vleeslapjes met marsalasaus , wokgroenten en aardappelsoezen

2 60 0 5
Aantal personen:
  • 600 gr Vleeslapjes (kalkoen , kip , varken of kalfs)
  • 125 gr Champignons
  • 1 Sjalot
  • scheutje marsala
  • 200 ml bouillon
  • snippers gerookte ham
  • AARDAPPELSOEZEN
  • 500 gr aardappelen
  • 100 ml Water
  • 40 gr Vetstof
  • 70 gr Bloem
  • 2 Eieren
  • Pezo
  • Nootmuskaat
  • WOKGROENTEN
  • 2 el Arachideolie
  • 1 Ui
  • 1 Wortel
  • 1/2 Courgette
  • 1 stukje Brocolli
  • 1/2 venkel
  • 1/2 prei
  • 1/2 paprika
  • 1 teentje Look
  • 1 el sojasaus
  • citroensap
  • Pezo
  1. Aardappelen koken , laten drogen op het vuur en door roerzeef draaien.
  2. Soezendeeg : Water en vetstof aan de kook brengen. Bloem toevoegen en op het vuur laten drogen. In een kom doen en er één voor één de eieren onderkloppen.
  3. Aardappelpurree en deeg mengen en goed kruiden. Daarvan roosjes spuiten op bakpapier en laten afkoelen.
  4. Champignons in plakjes snijden. Sjalot snipperen . Peterselie hakken.
  5. Wokgroenten : Groenten versnijden , look snipperen , wortelen balncheren.
  6. Wok verhitten , olie verhitten. Ui en look rorbakken. Wortel, paprikan prei venkel en brocolli toevoegen en roerbakken . Courgette toevoegen en verder roerbakken.
  7. Sojasaus , citroensap en kruiden toevoegen.
  8. Vlees bakken en kruiden. Uit de pan halen en warm houden.
  9. Sjalot fruiten in de pan van het vlees. Champignons toevoegen en even meebakken. Marsala en bouillon toevoegenen laten doorkoken. Eventueel binden. Snipper gerookt ham erdoor roeren en op smaak brengen.
  10. Aardappelsoezen bakken in frituur
  11. Alles op warme borden schikken en bestrooien met peterselie.
Mieke 100