Vleeskoek met Provençaalse saus

2 150 3 5
Aantal personen:
  • 1 vleeskoek (Colruyt-beenhouwerij)
  • 600 gr krielaardappelen
  • 250 gr champignons
  • 2 paprika's
  • 1 courgette
  • 5 sjalotten
  • 400 gr gepelde tomaten (blik)
  • 5 dl groentebouillon (1 blokje opgelost in 5 dl heet water)
  • 1 el olijfolie
  • 3 takjes peterselie
  • 2 tl Provençaalse kruiden
  • 1/2 tl tijm
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 mespunt cayennepeper
  • peper
  • zout
  1. - Snij de champignons in 4.
  2. - Snij de sjalotten in fijne ringen.
  3. - Verwijder de pitten en witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in reepjes.
  4. - Snij de courgette in gelijke blokjes van 1 cm.
  5. - Boen de aardappeltjes schoon.
  6. - Snipper de peterselie fijn.
  7. - Schik de vleeskoek in een grote ovenschotel en besprenkel met 1 el olijfolie. Plaats de ovenschotel in een op 180°C voorverwarmde oven en laat gedurende 30 min. gaar worden.
  8. - Voeg de sjalotten, de paprikareepjes, de courgetteblokjes en de aardappelen toe.
  9. - Doe er de gepelde tomaten bij en overgiet alles met de bouillon.
  10. - Kruid de groentjes met de kruiden en roer goed onder.
  11. - Plaats de ovenschotel opnieuw in de op 180°C voorverwarmde oven en laat gedurende 1u verder garen.
  12. - Voeg de champignons toe aan de ovenschotel en roer ze mee onder de groenten. Laat nog 30 min. gaar worden.
  13. - Zet de oven uit en laat het gebraad nog 10 min. rusten. Kruid de groenten eventueel nog bij naar smaak met peper en zout.
  14. - Snij de vleeskoek in fijne sneetjes en serveer met de Provençaalse groetjes. Bestrooi met peterselie.
  15. (Colruyt Lekkere gezinskeuken, 34)
vaya