Vleesbrood met tomaten

4 45 0 5
Aantal personen:
  • 150 g gehakt natuur
  • 150 g rundergehakt
  • 200 g gepelde tomaten uit blik
  • 1 ei
  • 1 el kerriepoeder
  • 1 sjalot, gehakt
  • 1 knoflookteentje, gehakt
  • bosje koriander, gehakt
  • 1 tl bakmargarine
  • zout, peper
  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Meng in een kom het gehakt met de tomaten, het ei, kerriepoeder, sjalotje, de knoflook, koriander, zout en peper.
  2. Wrijf de bodem en de randen van een cakevorm (15 cm) in met margarine. Schep het gehakt in de vorm en dek alles af met aluminiumfolie. Bak het vleesbrood 30 minuten in de oven. Steek een mespunt in het vleesbrood. Het is gaar als er niets meer aan het mes kleeft.
  3. Laat goed afkoelen. Snij het vleesbrood in sneetjes en verdeel over de borden. Lekker met een waterkerssalade en frietjes, volkorenbrood of aardappelsalade.
Jacqui