Vleesbrood met oude kaas en olijven

5 50 3 5
Aantal personen:
  • 500 gr varkensgehakt
  • 20 groene olijven
  • 20 gr oude kaas, gemalen
  • 3 eieren
  • 100 gr broodkruim
  • 1 kl Provençaalse kruiden
  • solo vloeibaar
  • 2 dl runderfond
  • peper&zout (pezo)
  1. Verwarm de oven voor op 170°.
  2. Laat de olijven goed uitlekken en hak ze daarna niet te fijn.
  3. Meng het gehakt met de olijven, gemalen kaas, eieren en het broodkruim, kruiden met pezo.
  4. Maak de handen vochtig en vorm van het gehakt een langwerpig broodje.
  5. Boter een ovenschaal in met solo vloeibaar en leg daarin het gehaktbroodje, besprenkel het vleesbroodje met wat solo vloeibaar, zet +/- 35 à 45 minuten in de warme oven.
  6. Haal uit de oven, neem het vlees uit de ovenschaal, verwijder het overtollige braadvocht en blus de ovenschaal met de runderfond, laat kort doorkoken, schraap de aanbaksels los.
  7. Doe de saus door een fijne zeef, laat nog heel even koken, kruid af met pezo.
  8. Snij het vleesbrood in plakken, napperen met de de jus, opdienen met gebakken aardappelen en boontjes.
Victor S.