vleesbrood met kriekensoep

1 60 0 5
Aantal personen:
  • 300 gr gehakt (varken-rund) zonder kruiden
  • 300 gr mager rundergehakt zonder kruiden
  • 1 blik gepelde tomaten (390gr) grof gehakt
  • 1 ei
  • 1/2 tl geraspte nootmuskaat
  • 1 mespunt cayennepeper
  • 2 sjalotjes fijngehakt
  • 1/2 bosje platte peterselie fijngehakt
  • 1 tl olijfolie
  • zout, peper
  • 250 gr noordkrieken op sap
  • 1 el honing
  • 6 zwarte peperkorrels
  • 1 stokje kaneel
  • 1 el koekkruiden
  • 5 cl wijnazijn
  1. verwarm de oven voor op 220°C. Maak het vleesbrood : meng het gehakt met de tomaten, het ei, de nootmuskaat, de cayennepeper, de sjalotten, de platte peterselie, en de peper. Vet met een kwastje de wanden van een cakevorm (23cm X10CM) in met olijfolie en vul met het mengsel. Dek af met aluminiumfolie. Bak 50 minuten. Controleer of het gaar is door er met een mespunt in te prikken. Laat afkoelen zeker 10minuten.
  2. Maak de kriekensoep. Vul een pan met de krieken en het sap, de honing, de zwarte peper, de kaneel en de wijnazijn. Laat inkoken tot 1/3 verdampt is. Dit duur ongeveer 3 minuten. Giet in een sauskom. Snij het vleesbrood in sneden en serveer met de kriekensoep.
NelekeP