VLEES; VARKENSHAASJE met BOSBESSENSAUS.

12 30 4 5
Aantal personen:
  • 2 varkenshaasjes ca 500 gram
  • 50 gram bacon
  • 1 sinaasappel uitgeperst
  • 1 dl rode wijn
  • 3 eetl creme fraiche
  • 2 theel. mosterd
  • 6 eetl bosbessenjam
  • 40 gram boter
  1. In braadpan 30 gr boter verhitten en de haasjes rondom mooi bruin bakken.
  2. Met deksel schuin op de pan zachtjes 10 min laten garen, Ze moeten wel rose blijven.
  3. In andere pan 10 gr boter smelten en de bacon in stukjes 3 min laten bakken.
  4. Nu toevoegen: sinaasappelsap, wijn, mosterd, jam en de creme fraiche. Door elkaar roeren en zachtjes 10 min laten koken.
  5. Af en toe roeren.
  6. Serveer het vlees in mooie schuine stukken en geef de saus er apart bij.
  7. Het is bij ons nog steeds een recept wat geregeld door de fam. gaat.
  8. Het is makkelijk te maken en nog lekker ook . Ook bij kip
  9. .
kok Kimberley