VLEEES;GEHAKTBROOD met HAM en HARDGEKOOKTE EIEREN.

3 75 2 5
Aantal personen:
  • 25 gram boter
  • 2 eetl goede olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2-3 tn knoflook
  • 2 strengen bleekselderij, in dunne plakjes
  • 2 wortels fijngehakt
  • 10 blaadjes verse salie
  • 1 takje verse rozemarijn
  • 200 ml sherry
  • 600 gram kalfgehakt
  • 600 gram rundergehakt
  • 600 gram varkensgehakt
  • 200 gram witbrood, zonder korstjes, in melk geweekt
  • 8 eieren 2 rauw, 6 hardgekookt en gepeld
  • 6 plakken beenham,in lange plakken, gewoon gesneden.
  1. Verwarm de oven voor op 220 ºC.
  2. Verhit de boter en de olie in een steelpan en bak de ui, knoflook, selderij, wortelen en kruiden enkele minuten tot de groenten licht kleuren.
  3. Voeg de sherry toe en laat alles 2 minuten koken. Haal de pan van het vuur.
  4. Doe al het gehakt, 2½ theelepel zout en versgemalen peper naar smaak in een grote kom en meng alles goed door
  5. .Voeg dan de groente toe. Knijp de melk uit het brood en verdeel het over het vleesmengsel.
  6. Voeg de 2 rauwe eieren toe. Kneed alles goed door.
  7. Bekleed een grote langwerpige terrine of een broodblik (ongeveer 35 cm lang) met aluminiumfolie. Bestrijk de folie met wat olie.
  8. Doe een derde van het gehaktmengsel in de vorm en strijk het oppervlak glad
  9. Leg de helft van de hamreepjes erop, en daarop weer wat gehakt. Schik de hardgekookte eieren in een rij midden op het gehakt en bedek de eieren met gehakt.
  10. Daar komt weer een laagje ham op en tot slot de rest van het gehakt. Druk alles goed aan.
  11. Bak het brood onder in de oven ongeveer 50 minuten; het gehakt moet bovenop licht bruinen.
  12. Stort het gehaktbrood op een schaal. Hij smaakt even lekker warm als koud met een stuk goed brood erbij.
kok Kimberley