vlechtbrood

19 100 0 5
Aantal personen:
  • 500 g witte tarwebloem
  • 30 g verse gist
  • 1 ei
  • 230 ml melk
  • 40 g suiker
  • 75 g boter
  • 8 g zout
  1. - doe 2/3 van de bloem in een kom
  2. - maak een kuiltje in het midden van de bloem en voeg daarin de gist,ei en melk aan toe
  3. - voeg er de suiker,zout en boter aan toe
  4. - kneed langzaam deze ingrediënten er onder door
  5. - kneed langzaam beetje bij beetj de rest van de bloem erbij
  6. - doe het deeg in een andere kom, bestuif met wat bloem en dek af met een handdoek
  7. - laat 20 minuten rijzen
  8. - haal het deeg uit de kom en bestuif je werkplek et wat bloem kneed het deeg daarna ongeveer 5 min.
  9. - maak 9 bolletjes (ongeveer allemaal even groot) en laat 10min rijzen
  10. - rol de bolletjes uit tot ze ongeveer 15cm lang zijn en laat 5min. rusten
  11. - na de rustpauze rol ze uit tot ze ongeveer 30cm lang zijn en vorm daarmee de vlecht met 3 strengen
  12. - strijk de vlechten in met wat eigeel en laat 35 à 40min rijzen
  13. - bak 10 tal minuten op een voorverwarmde oven va 230 °C
  14. - haal uit de oven en laat afkoelen
steffietje18