vlaamse stoverij van kip

10 45 4 5
Aantal personen:
  • 1 kg kipfilet in stukjes
  • 1 grote ui
  • 1 grote fles donker tafelbier
  • 1 knorr kip bouillonketeltje
  • 4 laurierblaadjes
  • peper en (zout)
  • 1 boterham
  • mosterd
  • 2 blokjes pure chocolade
  • solo vloeibaar
  • 1/2 koffielepel kruidnagelpoeder
  • 1 soeplepel arrowroot
  1. De kip en de ui laten aanstoven in de solo,als het wat aangebakken is,het bier,het bouillonketeltje,de laurierblaadjes,chocolade en het kruidnagelpoeder toevoegen,eens goed doorroeren en dan de boterham,goed belegd met mosterd er boven op leggen.Ong. een half uurtje laten pruttelen en dan de saus binden met de arrowroot die opgelost is in een beetje koud water.Kruiden met peper en zout naar eigen smaak.Lekker met kroketjes of frietjes,smakelijk!
ribu