Video afspelen

Vlaamse stoverij met bruin bier en mosterd

3700 180 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 1 kg rundstoofvlees
  • Solo Bakken en Braden
  • 2 uien
  • bloem
  • peper en zout
  • 2 flesjes (33 cl) bruin bier
  • 2 dl vleesbouillon
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 el eetlepbruine suiker
  • 1 witte boterham
  • mosterd
  1. Stoof de gesnipperde uien mooi bruin in Solo en hou opzij.
  2. Wentel de vleesblokjes even door de bloem, kruid met peper en zout. Smelt 2 eerlepels Solo in een diepe pan en bak er het stoofvlees op hoog vuur in aan.
  3. Voeg de gestoofde uien bij het vlees en overgiet met het bier en de fond.
  4. Voeg peper en zout, laurier en bruine suiker toe. Besmeer de boterham met mosterd en leg omgekeerd in de stoverij.
  5. Laat de stoverij enkele uren zachtjes stoven tot het vlees gaar is en de saus gebonden.
  6. Serveer de stoverij met frieten of aardappelen.
Solo
Meer inspiratie

BelgischVleesHoofdgerecht