vlaamse rijstpap

20 45 0 5
Aantal personen:
  • 1 liter melk
  • 250 gram desssertrijst
  • 2 kleine potjes saffraanpoeder
  • 1 st vanillestok
  • 125 gram suiker
  1. Zet de rijst in koud water op en laat hem 1 minuut koken.
  2. Spoel hem onder koud stromend water af en laat uitlekken(dit is om overtollige zetmelen te verwijderen).
  3. Voeg de uitgelekte rijst bij de kokende melk en laat ze 15 minuten op een
  4. zacht vuurtje gaar koken.
  5. Roer regelmatig met een houten lepel om aanbranden te vermijden.
  6. Voeg tijdens het koken de vanillestok en de saffraan toe en strooi er op
  7. het einde van de kooktijd de suiker in.
  8. Blijf met een houten lepel roeren.
  9. Bind de nog vloeibare rijstpap met een weinig vanillepuddingpoeder.
  10. .
  11. schep in porties en strooi donker bruine suiker op... nu nog een gouden lepeltje en je waant je in de hemel.........
hildeke3105