Vlaamse Hutsepot

105 135 3 5
Aantal personen:
  • 250 gram Rundsvlees
  • 250 gram Lamsvlees
  • 6 stuks Varkensworst
  • 1 Varkenspoot
  • 1 Varkensoor
  • 1 Varkensstaart
  • 3 Winterwortelen (in schijfjes)
  • 1 stengel Selder (fijngesneden)
  • 1 stuk Prei (fijngesneden)
  • 2 Ajuinen (fijngesneden)
  • 2 Rapen (fijngesneden)
  • 20 Spruitjes
  • 1/2 Savooikool (fijngesneden)
  • 8 Aardappelen (in grote stukken)
  • peper en zout
  • kruidentuiltje
  • Solo
  1. Fruit de ajuinen aan in wat Solo in een grote kookpot. Leg er al het vlees boven op en voeg water toe tot alles onder staat. Flink kruiden met peper en zout. Voeg het kruidentuiltje toe. Laat 30 min koken en schuim af indien nodig. Voeg al de groenten (behalve de aardappelen) toe en laat 90 min pruttelen. Doe er de aardappelen bij en laat nog eens 45 min sudderen. Verwijder het kruidentuiltje en kruid bij indien nodig. Serveren in diepe borden.
Peet456