Vlaai

5 30 4 5
Aantal personen:
  • 300 gr speculoos
  • 300 gr peperkoek
  • 50 gr kandijsuiker
  • 1 l volle melk
  • 1 mespunt kaneel
  • 3 eetlepels kandijsiroop
  1. Breek de speculoos en de peperkoek in stukjes en laat deze weken in de melk samen met de kandijsuiker, kaneel en kandijsiroop.
  2. Laat 30 min. rusten en roer af en toe om.
  3. Over voorverwarmen op 180°C.
  4. Het mensel langzaam opwarmen op een zacht vuurtje tot de gewenste dikte bekomen wordt.
  5. Vuurvaste schotel met boter insmeren.
  6. Deeg in de schotel gieten en versieren met een lintje kandijsiroop.
  7. Gedurende 40 à 45 min. bakken (tot het deeg niet meer aan een satéstokje kleeft)
  8. Laten afkoelen in de schotel.
  9. Smakelijk.
Lucrezia