Vlaai

10 90 5 5
Aantal personen:
  • 1 1/4 liter melk
  • 7 stuks biscuit
  • 7 sneden peperkoek
  • 125 gr macrons
  • 375 gr bruine suiker
  • 375 gr kristalsuiker
  • 5 zakjes vanille suiker
  • 8 stuks eieren
  • 1/2 eetlepel foelie
  • 1 1/2 koffielepel rhum
  • 1/4 flesje amandel es.
  • 3/4 eetlepel kaneel
  • 1/2 kop patisserie bloem
  1. 1.De melk laten koken, de fjingemaakte peperkoek,biscuit , macrons ( geweekt met een weinig water) aan toevoegen.
  2. Vervolgens de kristalsuiker , de bruine suiker en vanille suiker, rhum en amandel escence goed onder mengen.
  3. Daarna de kaneel en foelie , dit mengsel aan de kook brengen en zeer goed roeren .
  4. De gezeefde bloem onder mengen.
  5. De geklutste eieren op een zacht vuurtje toevoegen .Laten doorkoken ( maar blijven roeren )
  6. Dit mengsel dan in een vuurvaste schotel gieten en bakken ongeveer 1 uur in een voorverwarmde oven op 200 graden .
christabogaert