Viva Mexico salade

3 15 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 6 tomaten
  • 8 minimaïskolfjes
  • 1 blik rode bonen
  • 1 rode ui
  • 1 avocado
  • 75 g geraspte jonge kaas
  • 0.5 bosje koriander
  • voor de dressing:
  • 1 dl Bertolli extra vierge olijfolie
  • 3 el citroensap
  • 0.5 el tacokruiden
  1. Was de tomaten en halveer ze. Verhit de BBQ, grillplaat, grill of grillpan en rooster de tomaten en maïskolfjes.
  2. Laat de rode bonen uitlekken. Pel de ui en snijd deze in ringen. Schil de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in stukken.
  3. Roer in een kommetje een dressing van olijfolie, citroensap en tacokruiden. Verdeel de tomaten, maïskolfjes, avocado, uiringen en bonen over een serveerschaal en besprenkel de salade met de dressing. Strooi er de geraspte kaas en gehakte koriander over en serveer.
Solo