Vittello Tonato

7 60 3 5
Aantal personen:
  • 600 gr Kalfsfilet
  • 1 liter kippebouillon
  • 1 ui
  • 1 stengel selder
  • 1 wortel
  • 1 laurierblad
  • 3 kruidnagels
  • 1 blikje natuur tonijn
  • 1 eidooier
  • 1 scheut olie
  • 1 gesnipperde sjalot
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 3à4 gezouten ansjovis op olie
  • 1 of 2 kapper appeltjes
  • enkel blaadjes rucola
  • paar ringetjes rode ui
  1. Kalfsfilet 30-40 minuten laten koken in kippenbouillon met aromaten, ui, wortel, selder, kruidnagel en laurier, laten afkoelen in koelkast in bouillon, hele nacht.
  2. Kalfsfilet flinterdun versnijden.
  3. eidooier mixen met ansjovis, kappertjes, sjalot, olie toevoegen tot je een mayonaise krijgt, tonijn toevoegen, goed mengen.
  4. Af kruiden met peper en eventueel sojasaus.
  5. kalfsfilet op bord schikken, 5 à 6 schijfjes per persoon, paar lepels tonijnmayonaise toevoegen, versieren met appelkappertjes, rucola en ringetjes rode ui.
kookaholic