Vitello tonnato

20 25 4 5
Aantal personen:
  • 300 GR gegaard kalfsgebraad van de bil door uw slager in dunne plakjes gesneden
  • 1 EL olijfolie
  • versgemalen peper
  • grof zeezout
  • gedroogde tomaatjes (sud 'n' sol)
  • kappertjes
  • takjes bieslook
  • 1 blik tonijn in olie van 100GR voor de saus
  • 1/2 citroen voor de saus
  • 1 EL mascarpone voor de saus
  • 1 mespunt mosterd voor de saus
  • enkele druppels tabasco voor de saus
  • 3 eierdooiers voor de saus
  • 4 DL maisolie voor de saus
  1. saus
  2. Mix de tonijn met de mascarpone, sap van een halve citroen, de mosterd en de eierdooiers. Voeg al mixend zoals bij een mayonais geleidelijk aan de olie toe.
  3. Kruid met tabasco, peper en zout
  4. afwerking op het laatste moment :
  5. beleg de plakjes vlees met toefjes tonijnmayonaise. Werk af met druppels olijfolie, in brunoise gesneden gedroogde tomaatjes, fijngesnipperde bieslook en kappertjes.
NelekeP