viswaterzooi

1 30 0 5
Aantal personen:
  • 550 g visfilet
  • 50 g gepelde garnalen
  • 500 g soepgroenten in julienne
  • 20 cl melk
  • 2 eetlepels olie of lopende boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 20 cl visfond
  • visbouillonblokje
  • kruiden voor vis
  • verse room
  • peper en zout
  1. stoof de groenten voor een dikke 10 minuten tot ze beetgaar zijn. bestrooi met bloem, roer goed door en doe de melk erbij. doe de visfond, het bouillonblokje en de kruiden erbij. laten doorkoken voor 10 minuten. vis erbij doen en laten meekoken voor 5 minuten op een zacht vuurtje. zet het vuur uit en doe de room, garnalen erbij.
  2. gaat goed bij rijst vind ik persoonlijk.
  3. om het iets feestelijk te maken kan je in plaats van de bouillon er droge witte wijn bij doen.
iceykatrien