Visterrine met scampi's

76 37 3 5
Aantal personen:
  • 3 eetlepels Solo
  • zout en peper
  • 2 dl light room
  • 18 rauwe scampi's
  • 175 g witte vis filet
  • paprikapoeder
  • 50 g noten (cashewnoten of een andere soort)
  • 2 eieren
  • 175 g zalmfilet (rauw)
  1. Pel de scampi's en laat ze enkele ogenblikken bakken met een eetlepel Solo.
  2. Kruid met paprikapoeder, zout en peper en laat ze afkoelen.
  3. Hak de noten.
  4. Mix de witte vis filets met een ei, verwerk er met een spatel 1 dl light room in en kruid met peper en zout.
  5. Mix de rauwe zalmfilet met een ei, verwerk er met een spatel 1 dl light room in en kruid met peper en zout.
  6. Smeer de rest van de Solo in de terrine en schik er dan de halft van de witte vis mousse op.
  7. Schik hierop 9 scampi's en strooi er de helft van de noten over.
  8. Schep er de zalmmousse over en schik er de rest van de scampi's en de noten op.
  9. Eindig met de rest van de witte vis mouse
  10. Dek de terrine af met plasticfolie en zet in de microgolfoven: eerst 5 min. op vol vermogen, daarna 7 min. op gemiddeld vermogen.
  11. Laat de terrine afkoelen en ontvorm ze.
  12. Snij de terrine in 6 mooie plakken, schik ze op 6 borden en garneer naar keuze.
Solo