Vistempura met zoete dip

1 30 0 5
Aantal personen:
  • 4 stevige visfilets in 3 repen
  • bloem
  • limoensap
  • zout
  • peper
  • 1 à 2 el kerriepoeder
  • plantaardige olie om te frituren
  • - Beslag -
  • 6 el bloem
  • 1 el maïszetmeel
  • 1 kl bakpoeder
  • - Dipsaus -
  • 1 groen pepertje in ringetjes
  • 2 rode pepertjes in ringetjes
  • 6 el olijfolie
  • 3 el bruine suiker
  • sap en geraspte schil van 3 limoenen
  • 1 kl maïszetmeel opgelost in koud water
  • peper
  • zout
  1. Verhit voor de dipsaus 2el olijfolie in een pannetje en stoof er de chiliringetjes in aan. Bestrooi met suiker en laat carameliseren. Voeg er het limoensap en de geraspte schil aan toe, en overgiet met 50ml water. Bind de saus met het maïszetmeel en laat afkoelen. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Maak het tempurabeslag. Meng de bloem met het maïszetmeel, de bakpoeder en 120ml ijskoud water tot een dik vloeibaar deeg. Laat 15 minuten rusten.
  3. Dep de stukken vis goed droog. Breng ze op smaak met peper, zout en limoensap. Haal ze door de bloem en vervolgens door het tempurabeslag. Frituur ze goudbruin in hete olie. Laat uitlekken op keukenpapier, bestrooi met kerriepoeder. Serveer met het dipsausje.
stey