visstoofpotje met mosselen ensalie

9 45 0 5
Aantal personen:
  • 4 moten kabeljauw
  • 1 kg mosselen
  • 1 Wit van prei
  • 4 jonge wortelen
  • 16 goene asperges
  • 1/2 dl room
  • 1 bosje salie
  • 1 takje tijm
  • 1 ui
  • 1 stengel groene selder
  • 1 kleine courget
  • 1/2 l witte wijn
  • 2 eigelen
  • 1 blaadje laurier
  • peper en zout
  1. De wortelen met een dunschiller mooi rond schillen. De courgette in blokjes snijden.
  2. De asperges schoonmaken. Deze groenten beetgaar koken in 1l. lichtjes gezouten water en warm houden.
  3. De ui, selder en prei fijnsnijden en aanstoven in solo. De mosselen toevoegen met 1/2 l. Water, de witte wijn, laurier en tijm. Kruiden met peper. De mosselen open laten koken, uithalen en warm houden. Het mosselsap zeven, de vismoten erin gaar pocheren, uithalen en warm houden.
  4. De room opkloppen met de eigelen en het miosselsap hiermee binden tot sausdikte zonder dat de vloeistof kookt.
  5. De vismoten, mosselen en groentjes in een diep bord schikken. De salieblaadjes erover strooien, het gebonden mosselsap erover napperen en eventueel garneren met kervelpluksel en aspergescheutjes
stasmarleen