Vissoep

4 40 0 5
Aantal personen:
  • 300 gr roodbaarsfilet
  • 1 venkelknol
  • 1 groene paprika
  • 1 gele paprika
  • 4 tomaten
  • 2 wit van prei
  • 2 selderstengels
  • 1,5 liter visbouillon van 2 blokjes
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 100 gr kleine deegwaren naar keuze
  • Provençaalse kruidenmix
  • zwarte peper&zout (pezo)
  1. Maak de venkel schoon en snij in reepjes.
  2. Snij de paprika's in 4 en verwijder zaadjes en zaadlijsten, snij vervolgens in kleine blokjes.
  3. Spoel prei en selder en snij in rondjes.
  4. Pel de tomaten, snij in 4 en verwijder de zaadjes.
  5. Verhit een scheut olijfolie in een kookpot en fruit hier de groenten in aan.
  6. Overgiet met de klaargemaakte visbouillon, kruid met pezo en Provençaalse kruiden, laat 20 minuten pruttelen op een zacht vuur.
  7. Kruid de visfilets met pezo, en wrijf er de geperste knoflook over, snij vervolgens in hapklare stukken.
  8. Voeg de stukken vis samen met de deegwaren toe aan de soep en laat nog 10 minuten verder pruttelen.
  9. Dien de hete soep op in zeer warme soepkommen en serveer met knoflookbrood.
  10. Knoflookbrood: snij een stokbrood in schuine stukken van 2,5 Ă  3 cm, borstel ze lichtjes in met een beetje olijfolie en leg ze onder de grill tot ze lichtbruin en krokant zijn, wrijf ze daarna in met een gepeld en gehalveerd teenje knoflook.
Victor S.