vissoep

21 60 5 5
Aantal personen:
  • 1 fles witte wijn
  • 1 liter visbouillon met groentenbouillonblokje
  • 1/2 knol venkel
  • 1 st prei
  • 3 stengels witte selder
  • 2 teentjes look
  • 2 st ui
  • 3 st wortelen
  • 1 takje tijm en laurier
  • 1 klein doosje tomatenpuree
  • 1 paar saffraandraadjes
  • 100 gram kabeljauw
  • 100 gr roze zalm
  • 100 gr garnalen
  • 12 stuks scampi
  • 1 glas pastis
  • 1 beetje dille
  1. Snijd alle groenten in fijne stukjes en stoof ze aan in olijfolie.
  2. Bevochtig met de fumet en de witte wijn.
  3. Voeg er de saffraan en tomatenpuree, alsook de pastis, tijm en laurier aan toe.
  4. Laat 1 uurtje koken.
  5. Snijd de vis in stukken van 3 cm op 3 cm.
  6. Kruid de vis en pocheer ze op het laatste moment in de soep, samen met de scampi’s.
  7. Serveer en versier met de gepelde garnalen en gehakte dille.
  8. suuuuuuuuuuper lekker!!!! beetje vers getoast brood bij of stukje frans brood en je maaltijd is klaar!!!
  9. kan als soep maar ook als maaltijd, ietsje meer vis gebruiken dan!en eventueel wat mosselen en zalm
hildeke3105
Meer inspiratie

FransSoepVoorgerechtWinter