Vissoep

13 30 0 5
Aantal personen:
  • 200 gr kabeljauw
  • 100 gr grijze gepelde garnalen
  • 2 rode uien, in halve ringen
  • 1 rode paprika, in fijne halve reepjes
  • 2 teentjes look
  • 400 gr tomatenblokjes (doos)
  • 1,5 liter visbouillon (blokje)
  • 2 el gehakte bladpeterselie
  • olijfolie
  1. Stoof de uien en paprika gaar in 1 eetlepel olijfolie. Pers het teentje look en laat even meestoven, laat zeker niet kleuren.
  2. Voeg de tomatenblokjes toe en laat 10 minuten zachtjes sudderen.
  3. Doe de bouillon erbij en breng aan de kook, laat 5 minuten zachtjes koken.
  4. Snij de kabeljauw in hapklare stukken en doe ze in de soep, laat 1 minuutje zachtjes garen. Draai nu het vuur uit en laat 15 minuten rusten.
  5. Schep de soep in diepe warme borden en werk af met de garnalen en de gehakte peterselie.
  6. Om er een maaltijdsoep van te maken: kook 4 in stukken gesneden aardappelen half gaar in gezouten water en doe ze daarna samen met kabeljauw in de soep.
Victor S.