Vissoep

27 40 3 5
Aantal personen:
  • 0,200 kg wijting
  • 0,200 kg staartvis
  • 0,500 kg mosselen
  • 0,100 kg grijze garnalen
  • 0,200 kg uien
  • 0,100 kg selder
  • 0,200 kg wit van prei
  • 1 bouquet garni peterseliestengels, tijm, laurier
  • 1 tl marjolein
  • 3 liter visfumet & mosselvocht
  • 1 soeplepel solo
  • 1 glas droge witte wijn
  • 2 soeplepels grof gehakte peterselie
  • 1 ongesneden toastbrood
  • 1 pakje parmezaankaas
  1. Mosselen koken met, uien en selder, tijm, laurier, peterseliestengels en een beetje witte wijn. Gekookte mosselen uit hun schelp halen en het mosselvocht zeven, mosselen bewaren in een beetje mosselvocht.
  2. De wijtingfilets in vier snijden, de staartvis in stukjes snijden van 2 cm.
  3. De ui fijn snipperen en het wit van prei en selder fijn snijden, peterselie grof hakken.
  4. Boter in een soepketel smelten, de prei, selder en ui lichtjes al roerend stoven.
  5. De staartvis toevoegen en opnieuw enkele minuten stoven.
  6. De wijting toevoegen en opnieuw en onder deksel, niet roeren, gaar laten sudderen.
  7. Kruiden met peper&zout en marjolein.
  8. Begieten met mosselvocht en visfumet en gedurende 10 min. zachtjes laten koken.
  9. Juist voor het opdienen de mosselen en de garnalen in de borden verdelen, niet laten koken, de soep in de borden of kommen doen, bestrooien met grof gehakte peterselie.
  10. Snij van een vierkant toastbrood sneetjes van 1 cm dik en doe de korsten eraf, bestrooi met gemalen parmezaankaas en leg een klontje boter in het midden, zet onder de grill.
Victor S.
Meer inspiratie

SoepVoorgerechtHerfst