Vissoep uit Dubrovnik

23 45 5 5
Aantal personen:
  • 1 tot 11/2 kg verschillende zeevissoorten
  • 2 1/2 liter water
  • 1 schoongemaakte en kleine ui
  • 2 uitgeperste teentjes knoflook
  • 6 geplette en witte peperkorrels
  • 2 eetlepels peterselie
  • 1 laurierblad
  • 1 dl olijfolie
  • 2 1/2 dl droge witte wijn
  • 100 gr rijst
  • 250 gr in partjes gesneden tomaat
  1. Doe de stukken vis met het water en wat zout in een pan en breng het geheel aan de kook. Draai de hittebron laag en kook de stukken vis ca 5 minuten. Voeg de partjes tomaat, de klein gesneden ui, de uitgeperste knoflook, de geplette peperkorrels, de fijngehakte peterselie, het laurierblad, de olijfolie en de witte wijn toe. Breng de soep aan de kook. Laat alles ca 15 minuten zachtjes koken.
  2. Haal de stukken vis met een schuimspaan uit de soep.
  3. Zeef de soep en doe hem terug in de pan. Voeg de rijst aan de gezeefde soep toe en breng het geheel aan de kook. Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de rijst ca 20 minuten in de soep koken tot hij gaar is. Doe het achtergehouden visvlees in de soep en laat even mee verwarmen.
Theoke_1
Meer inspiratie

SoepVoorgerechtHerfst