VISSOEP MET KERRIE,KOKOS, BANAAN EN APPEL

0 60 0 5
Aantal personen:
  • 400 GR GEFILEERDE VIS KABELJAUW OF POLAK
  • 1 EL CITROENSAP
  • 1 UI
  • 2 EL BOTER
  • 1 EL KERRIE
  • 1 EL KURKUMA
  • 1 L VISBOUILLON of 2 blokjes in 1 l water
  • 1 klein blikje ongezoete kokosmelk 125 ml
  • peper en zout
  • 1 appel
  • 1 banaan
  • 1 el fijngesnipperde bieslook
  • 50 gr garnalen
  1. fruit de ui in de boter glazig. Roer de kerrie en kurkuma door de ui. Laat even meestoven en blus met de bouillon. Doe er een halve banaan bij en laat 10 minuten zachtjes koken. Snij de vis in blokjes en bedruppel met citroensap. Doe de soep in een blender en mix glad. kan ook met de staafmixer. Giet de soep weer in de kookpot , voeg de kokosmelk toe en breng opnieuw aan de kook. Doe de visblokjes in de soep en hou de soep onder het kookpunt. Laat de vis gaar worden in 5 minuten. Voeg de geraspte of fijn gesneden appel en de in plakjes gesneden overgebleven halve banaan toe . Werk af met bieslook of garnaaltjes
NelekeP