Visschotel met tomaat

10 35 5 5
Aantal personen:
  • 1 kg vastkokende aardappelen schoongeboend in stukken
  • 500 gr kabeljauw filet
  • 3 grote tomaten in plakken
  • 1 dikke ui in ringen
  • 200 gr crème fraîche
  • 100 gr geraspte belegen kaas
  • 2 tl gedroogde provençaalse kruiden
  • 3 el olijfolie
  • 450 gr doperwten uit diepvries
  • grote ovenschaal ingevet
  1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC.
  2. Kook de aardappelen in water met zout in 15 min. gaar. Snijd de visfilet in 4 stukken en leg ze in de ovenschaal.
  3. Verdeel de tomaat en de uiringen over de vis. Schep er een lepel crème fraîche op. Bestrooi met de kaas, de kruiden en zout en peper naar smaak.
  4. Bak de visschotel in de voorverwarmde oven in 20-25 min. goudbruin en gaar. Verhit intussen de olie in een koekenpan. Bak de aardappelen in 8-10 min. goudbruin en krokant. Kook de erwten in water met zout in 4 min. knapperig gaar.
  5. Serveer de visschotel met de aardappelen en de erwten.
  6. Bereid aardappelen eens in de schil. Deze zit niet alleen vol extra voedingsstoffen, het geeft de aardappel ook een extra volle smaak.
Love to Cook