visschotel met kerrie

0 70 0 5
Aantal personen:
  • 800 gram kabeljauwfilet
  • 500 gram prei
  • 3 grote uien
  • 1 kg aardappelen
  • 100 gram gemalen gruyere
  • 5 dl melk
  • 3 dl room
  • 50 gram boter of margarine
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • nootmuskaat
  • peper en zout
  1. snij de prei in fijne ringen en schep ze in een beboterde ovenschotel. Leg hierop de vis en kruid met peper en zout
  2. snij de uien in ringen en stoof ze wat aan in wat olie. Voeg er de kerrie aan toe en laat verder stoven. Voeg er de room aan toe. Giet het mengsel over de vis en strooi er dan de gemalen kaas over. Zet 40 minuten in een oven van 190°C
  3. Schil de aardappelen . kook ze gaar. giet af en plet ze fijn met de boter en wat melk. kruid met peper , zout en nootmuskaat. Serveer bij de vis
NelekeP