Visschotel met bloemkool

147 32 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 300 g bloemkool
  • 3 tomaten
  • 3 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 3 sjalotten fijngehakt
  • 1 dl droge witte wijn
  • 1 handvol gemengde fijngehakte verse tuinkruiden (peterselie, kervel, basilicum en bieslook)
  • 600 g visfilets
  • 1 dl visbouillon
  • peper en zout
  • 12 primeuraardappelen
  • eetbare bloempjes
  • takjes dille
  • Solo Vloeibaar
  1. Verdeel de bloemkool in roosjes en laat deze 1 minuut (niet langer) in gezouten water pocheren.
  2. Giet af en laat goed uitlekken.
  3. Pel de tomaten na ze even in kokend heet water te hebben gelegd.
  4. Snij ze in vieren, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in plakjes.
  5. Verhit de olijfolie, fruit er kort de fijngehakte sjalotjes en de plakjes tomaat in, blus met de witte wijn en laat 3 minuten inkoken.
  6. Schik het tomatenmengsel in een met Solo ingevette ovenschaal, bestrooi met de tuinkruiden en leg daarop de bloemkoolroosjes en de opgerolde visfilets.
  7. Kruid met peper en zout, overgiet met de visbouillon en laat 12 minuten garen in een voorverwarmde oven van 180 °C .
  8. Serveer met de gekookte primeuraardappelen, garneer met opzij gehouden blaadjes basilicum, een eetbaar bloempje en eventueel wat dille.
Solo