Vissaus uit Oostende

10 30 1 5
Aantal personen:
  • 1 Visbouillon blokje
  • 200 ml water
  • 100 ml droge witte wijn (goedkope)
  • 4 theel tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 100 ml slagroom
  • 75 gr gekookte mosselen
  • 100 gr garnalen (Hollandse) zijn het lekkerste
  • 1 eetl peterselie (fijngeknipt)
  1. Zet een pan op eeen middelhoog vuur en doe er de 200 ml water in. Voeg er het bouillon blokje en het glas witte wijn bij. Doe er tijm en de laurier in en laat het geheel ca 10 min indampen.
  2. Voeg er de slagroom bij en laat deze iets inkoken.
  3. Roer de garnalen en de mosselen door de saus en breng op smaak met peper en zout.
  4. Serveertip:
  5. serveer in een voorverwarmde sauskom.
  6. De vis kan zowel gebakken als gestoofde witvis zijn.
Maya DB