Vispannetje

19 60 4 5
Aantal personen:
  • 600 gr visfilet, griet, rode poon, kabeljauw...
  • 4 wit van prei
  • 2 uien
  • 1 el kerriepoeder
  • 2 dl room
  • 200 gr geraspte emmentaler
  • solo, bakken en braden
  • solo vloeibaar
  • peper&zout (pezo)
  1. Verwarm de oven voor op 200°.
  2. Spoel de prei en snij hem in fijne ringen, spoel nogmaals en laat uitlekken.
  3. Boter een ovenschaal in met solo vloeibaar en leg er de preiringen in.
  4. Verdeel de visfilets over de prei, kruid met pezo.
  5. Pel de uien en snij in ringen, stoof ze aan in een eetlepel solo, doe er het kerriepoeder bij en roerbak tot ze zacht zijn. Roer er de room door.
  6. Schep de uien over de vis en bestrooi met de geraspte emmentaler.
  7. Zet de visgratin 45 minuten in de oven.
  8. Dien op met aardappelpuree.
Victor S.