Vispannetje

55 45 4 5
Aantal personen:
  • 4 stukken zalmfilet (elk 40 gr)
  • 4 stukken kabeljauw (elk 40 gr)
  • 4 stukken pollak (elk 40 gr)
  • 1 zeetong, enkel de filets
  • 150 gr gepelde grijze garnalen
  • 400 ml visfumet
  • 50 ml droge witte wijn
  • 75 gr solo, bakken en braden
  • 75 gr bloem
  • 125 gr champgnons naar keuze, in vier gesneden
  • 3 stengels wit van prei, in stukjes gesneden
  • 100 gr geraspte kaas
  • solo, bakken en braden
  • citroensap
  • peper&zout (pezo)
  • solo vloeibaar
  1. Verwarm de oven met grill voor op 200°.
  2. Spoel de vis onder koud water en dep droog.
  3. Breng de witte wijn en de visfumet aan de kook, zet het vuur lager en leg de vis erin.
  4. Pocheer de vis halfgaar en haal hem uit het vocht.
  5. Smelt de 75 gr solo en voeg de bloem toe, meng en laat al roerend drogen, niet kleuren, om de bloemsmaak te verwijderen (=roux).
  6. Voeg beetje bij beetje het pocheervocht toe, meng en laat de saus indikken op een zacht vuur, kruid met pezo.
  7. Stoof de champignons gaar in wat solo en kruid met pezo en citroensap naar eigen smaak. Voeg ze met het vocht toe aan de saus.
  8. Stoof de prei gaar in een heel klein beetje solo, kruid met pezo.
  9. Boter 4 ovenschaaltjes in met solo vloeibaar, leg de prei in de ovenschaaltjes, schik hierop de vis.
  10. Voeg de garnalen met de saus en giet deze over de vis, bestrooi met gemalen kaas.
  11. Gratineer in de voorverwarmde oven tot er een mooi bruin korstje op het vispannetje komt.
  12. Serveer met aardappelpuree.
Victor S.