vispannetje

33 25 2 5
Aantal personen:
  • 400 gr visfilet in blokjes
  • 200 gr Noordzeegarnalen
  • 2 eetl visfumet
  • 2 glaasjes vissaus
  • 150 gr gemalen Nazareth-kaas
  • 0 Voor de vissaus :
  • 150 gr boter
  • 150 gr bloem
  • 1 l visfumet
  • 1 l room
  • 1 dl witte wijn
  • 0 peper en zout
  1. De visblokjes pocheren in de visfumet tot ze halfgaar zijn.
  2. Voor de vissaus : de boter smelten en de bloem eronder mengen, de visfumet eronder mengen, de witte wijn en room toevoegen, tot de helft inkoken en kruiden met peper en zout.
  3. Van het vuur de gemalen kaas en de garnalen onder de vissaus roeren.
  4. De visblokjes in een vuurvast schoteltje schikken en overgieten met de saus. Er nog wat gemalen kaas over strooien en laten gratineren in een voorverwarmde oven op 200°C.
  5. Afwerken met wat gehakte peterselie.
  6. Serveren met stokbrood of puree.
goldietje