Vispannetje

61 45 3 5
Aantal personen:
  1. Benodigdheden :
  2. voor 4 personen
  3. 4 stukken zalmfilet van 40 g
  4. 1 zeetong in filets
  5. 4 stukken kabeljauw van 40 g
  6. 4 stukken vlaswijting van 40 g
  7. 150 g gepelde garnalen
  8. 400 ml visfumet
  9. 50 ml witte wijn
  10. 75 g boter
  11. 75 g bloem
  12. 125 g champignons
  13. 3 stengels prei
  14. citroensap
  15. 100 g gemalen kaas
  16. boter
  17. peper en zout
  18. Bereidingswijze : (10 + 20 minuten)
  19. Spoel de stukken vis onder koud water en dep ze droog.
  20. Breng de witte wijn met de visfumet aan de kook, verminder het vuur en leg de vis in de visfumet. Pocheer de stukken vis halfgaar en haal ze uit het pocheervocht.
  21. Smelt boter en voeg bloem toe, meng grondig en laat al roerend drogen op een zacht vuur. Voeg het pocheervocht toe, meng tot een homogene massa en laat de saus op een zacht vuur inkoken en binden.
  22. Was de champignons en snijd in kwartjes. Smelt wat boter in een pan en voeg de champignons toe. Besprenkel de champignons met citroensap, kruid met peper en zout. Laat gaar stoven.
  23. Voeg de champignons toe aan de ingekookte saus (ook het vocht van de champignons) en haal de saus van het vuur.
  24. Was de prei, snijd in grote stukken en stoof gaar in boter. Kruid met peper en zout.
  25. Leg de gestoofde prei in een licht beboterde ovenschaal. Schik er de stukken gepocheerde vis op.
  26. Voeg de garnalen bij de saus, giet ze over de vis en bestrooi met gemalen kaas.
  27. Gratineer in een voorverwarmde oven van 200°C en serveer met aardappelpuree.
Theoke_1