Vispannetje met zalm en kabeljauw

17 45 0 5
Aantal personen:
  • 300 gr kabeljauwfilet (in blokjes)
  • 250 gr zalmfilet (in blokjes
  • 100 gr garnalen
  • 4 wortelen
  • 2 wit van prei
  • 1 bouillonblokje (vis)
  • 100 ml droge witte wijn
  • 200 ml room
  • 1 el vers gehakte marjolein
  • 1 el vers gehakte peterselie
  • 100 gr gemalen gruyère
  • solo, bakken en braden
  • solo vloeibaar
  • peper&zout uit de molen (pezo)
  1. Verwarm de oven voor op 180°.
  2. Maak de groenten schoon.
  3. Snij de wortelen in plakjes, de prei in ringen.
  4. Fruit de wortelen en prei in een eetlepel hete solo, kruid met pezo.
  5. Blus met de wijn en roer er de room door, en het verkruimelde bouillonblokje.
  6. Laat sudderen tot de wortelen beetgaar zijn.
  7. Boter 4 individuele ovenschaaltjes in met solo vloeibaar .
  8. Verdeel de blokjes kabeljauw, zalm en garnaaltjes in de ovenschaaltjes, giet er de groentensaus over, bestrooi met peterselie en marjolein.
  9. Werk af met de kaas en zet 20 à 25 minuten in de oven.
  10. Serveer met vers stokbrood of aardapelpuree.
Victor S.