Vispannetje à la Véronique

103 60 4 5
Aantal personen:
  • 250 gram kabeljauwfilet
  • 250 gram zalmfilet
  • 250 gram zeeduivel
  • 8 tongfilets
  • 200 gram garnalen
  • 4 wortelen
  • 4 stengels enkel wit van prei
  • 200 ml droge witte wijn
  • 500 ml visfond (uit bokaal)
  • 400 ml volle room
  • 1 eetlepel gehakt marjolein
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • 100 gram gemalen gruyèrekaas
  • peper en zout
  1. Snij het wit van de prei en de wortelen in fijne julienne. Fruit aan in beetje solo en kruid met peper en zout. Blus met de witte wijn en de visbouillion. Laat dit beetje sudderen en doe er dan de room bij en laat verder stoven op zacht vuurtje tot de groenten beetgaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.Voeg ook peterselie en marjolein toe. Neem dan vuurvaste schotel en boter die in. Snij de stukken vis in blokjes en verdeel over de schotel en strooi er de garnaaltje tussen. De tongrolletje kan u oprollen en er ook tussen leggen. Giet nu de saus over de vis. Werk de schotel verder af met de gemalen kaas. Zet dit stoofpotje nu in een voorverwarmde oven van 190 graden. Laat dit ongeveer 45 min. verder garen. U kan dit gerechtje opdienen met puree.
Véroniquesken