vislasagne met warmoes

7 50 0 5
Aantal personen:
  • 1 blokje groentenbouillon
  • 600 g pangasiusfilet
  • 600 g warmoes (snijbiet)
  • 20 cl room voor de warmoes
  • peper en zout
  • 20 cl room voor de vis
  • sap van 1 citroen
  • 2 eetlepels graantjesmosterd
  • 2 eetlepels dragon
  • 9 tot12 lasagne vellen
  • solo
  • gemalen kaas
  • olijfolie
  1. Breng een grote pan water aan de kook. Voeg het bouillonblokje toe en roer goed. Leg de pangasiusfilet in het kokende water en laat de vis ongeveer 5 minuten op een laag vuurtje koken.Bereid de warmoes. snij in fijne repen en stoof in een beetje solo, kruid met peper en zout. Voeg de room toe en laat een beetje inkoken.Verwarm de oven voor op 180 °C.Laat de gare vis goed uitlekken en verdeel de vis met een vork in grove stukjes. Besprenkel de stukjes vis met het citroensap. Meng de vis in een kom met de room, mosterd en dragon. Breng op smaak met peper en zout. Doe de lasagnevellen in een grote pan kokend, gezouten water. Voeg de olijfolie toe en kook de vellen ongeveer 5 minuten. Laat de lasagnevellen uitlekken en leg ze op een schone theedoek. Beboter een grote gratineerschaal en maak laagjes van achtereenvolgens met de romige vis, lasagne vellen en warmoes. Herhaal deze volgorde en eindig met een laag vis. Bestrooi met gemalen kaas.
  2. Laat de lasagne in ongeveer 25 minuten gaar worden in de oven. Zet het dan nog 3 minuten onder de grill. Serveer de lasagne onmiddellijk.
edriesen