Vislasagne met prei en spinazie

2 160 3 5
Aantal personen:
  • Stalen 3 Prei
  • Zakken 2 Spinazie
  • Kg 300 Kabeljauwhaasje
  • Kg 300 Zalmfilet
  • Gr 250 Gemalen kaas
  • Gr 20 Bloem
  • Gr 50 Boter
  • Liter 1/2 Melk
  • Blokje 1 Visbouillon
  • Muskaatnoot
  1. Bechamelsaus . Smelt de boter en voeg de bloem toe .laat goed uitdrogen en voeg de melk en bouillon blokje toe . Breng aan de kook en voeg er de witte wijn toe. Laat mooi indikken en. Voeg er 150 Gr gemalen kaas toe .
  2. Snij de Preistengels overlangs in twee . Kook gaar in gezouten water en laat uitlekken . Stoof de gewassen spinazieblaadjes kort aan in wat boter . Maak af met muskaatnoot peper en zout .
  3. Bedek de bodem met boter en leg een laagje bechamelsaus op de bodem. Schik daarna de spinazie erop . Leg daarop vier lasagnebladen . Vervolgens weer wat bechamelsaus .
  4. Snij de zalm en kabeljauw in lange repen en schik ze om beurt in de schaal . Kruid met peper en zout . Snij de mozzarella overlangs in fijne plakken . Schik hiervan de helft op de vis . Leg terug vier lasagnebladen .
  5. Bedek met gestoofde preirepen en bedek met de overige plakken mozzarella . Schik terug lasagnebladen . Bestrijk alles met de overige bechamelsaus en bestrooi met de gemalen kaas . Werk af met paneermeel en wat boter en bak gedurende een uur in een voorverwarmde oven gedurende een uur op 180 graden .
Izegem 54