viskoekjes met rode curry

9 30 1 5
Aantal personen:
  1. vooor 54 stuks
  2. 15 afgestreken eetlepels maïszetmeel
  3. arachideolie
  4. 12 eetlepels fijngesneden koriander
  5. 3 groot ei
  6. 225 g heel fijne sperziebonen
  7. 2040 g kabeljauwfilet
  8. 9 lente-uitjes
  9. peper en zout
  10. 3 eetlepels rode currypasta
  11. saus van het chili sauce sweetened" en/of "seafood sauce"
  12. 6 eetlepels vissaus
  13. Bereiding
  14. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  15. Snij de kabeljauwfilets in blokjes en hak fijn met de molen.
  16. Meng het maïszetmeel met het ei, al kloppend met de garde. Voeg vissaus toe, rode currypasta, heel fijngesneden lente-uitjes en sperziebonen, gemalen vis en koriander. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
  17. Bekleed de ovenplaat met bakpapier en schep hierop hoopjes van 1 dikke eetlepel van het deeg. Geef er een regelmatige vorm aan met de rug van een lepel. Smeer ze lichtjes in met olie.
  18. Bak 6 min. in de oven, draai om, smeer een beetje in met olie en bak nog 6 min.
  19. Dien warm of koud op met een pikante Thaise saus naar keuze.
  20. Kooktip
  21. Met een kleine dresseerring kan je mooie, ronde koekjes van het deeg vormen.
Samantha20