Visjes met aardappelbuideltjes en knabbelgroenten

6 40 Lage moeilijkheid 0 5
Aantal personen:
  • 15 g peterselie
  • 700 g voorgekookte krielaardappeltjes
  • 4 el Solo Vloeibaar
  • 300 g bleekselderijstengels
  • 200 g waspeen
  • 2 tomaten
  • 4 zoetzure augurkjes
  • 1 teentje knoflook
  • 500 g (wit)visfilet of zalm
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Hak de peterselie fijn.
  3. Meng de krielaardappeltjes met 2 eetlepels Solo Vloeibaar, 2 eetlepels peterselie en 0.5 theelepel peper. Leg 4 velletjes aluminiumfolie op het aanrecht. Schep de krielaardappeltjes in het midden en vouw het folie als ‘buideltjes’ dicht. Zet de krielbuideltjes op het rooster in de oven en laat ze in ca. 20 minuten gaar worden.
  4. Snijd voor de knabbelgroenten de bleekselderij en worteltjes in reepjes. Snijd vervolgens de helft van de bleekselderij- en wortelreepjes, de 2 tomaten en 4 augurken in kleine stukjes. Pel de knoflook.
  5. Verhit 2 eetlepels Solo Vloeibaar. Bak de stukjes bleekselderij en wortel 5 minuten op een matig vuur. Voeg tomaat en augurk toe. Knijp de knoflook erboven fijn en bak 1 minuut mee. Roer er 3 eetlepels peterselie door. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  6. Leg de visfilets naast elkaar in een (ingevette) ovenschaal. Bedek met de gebakken groenten. Zet de schaal naast de krielbuideltjes in de oven en laat de vis in 15 minuten gaar worden.
  7. Verdeel de vis over 4 borden. Zet de krielbuideltjes ernaast en geef de reepjes knabbelgroenten erbij.
Solo