visgoulash

7 30 0 5
Aantal personen:
  • 35 gr boter
  • 35 gr bloem
  • 1 teentje look
  • 2 uien
  • 2 rode paprika
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1/2 liter kippebouillon
  • 750 gr visfilet (kabeljauw, koolvis
  • 1 potje zure room
  • 2 zakjes rijst
  1. Kook de rijst.
  2. Snijd de vis in niet te kleine stukken.
  3. De uien en parika in reepjes snijden, teentje look zeer fijn snijden (of pletten)
  4. De ui aanstoven in de boter (niet bruinen)
  5. Voeg paprika toe en laat 3 minuten meefruiten.
  6. Roer er het paprikapoeder en de bloem door.
  7. Giet langzaam, al roerend, de bouillon erbij.
  8. Blijf roeren tot de saus bindt.
  9. Roer de tomatenpuree en het teentje look erdoor en voeg de vis toe. Zeer zachtjes omroeren om de stukken vis niet te breken
  10. Laat de goulash 10 minuten zachtjes pruttelen, liefst met een deksel op de pan.
  11. Haal van het vuur en voeg zure room toe.
  12. Breng op smaak met zout en peper.
  13. Serveer met de rijst.
marnix2