visfilets met kruidenboter

5 25 0 5
Aantal personen:
  • 4 600 GRAM witvisfilets
  • 2 uien (in vieren gesneden)
  • 80 gram boter
  • 2 eetlepels platte peterselie
  • 1 eetlepel kappertjes (afgespoeld)
  • 2 teentjes look (platgeslagen)
  • 8 plakjes pancetta
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 400 gram asperges (geschild)
  1. doe de uien, kappertjes, look, peterselie en boter in de blender of in de vijzel en verwerk tot een gladde massa.
  2. verdeel een volle eetlepel van het mengsel en 2 plakjes pancetta uit over elke visfilet.
  3. verhit de olie in een pan en bak de vis met de beboterde kant naar beneden tot de pancetta
  4. krokant is.draai voorzichtig de vis om en bak hem tot hij gaar is.
  5. kook ondertussen de asperges gaar.
  6. serveer de filets met de asperges en de saus.
wullum