visfilets in tomatensaus

12 55 2 5
Aantal personen:
  • 2 kabeljauw of scholfilets
  • 2 eetlepels boter
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel suiker
  • 2 teentjes look
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 theelepel tijm
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel oregano
  • 2 schijfjes citroen
  • peper en zout naar smaak
  1. Verwarm 3 eetlepels olie in een pannetje, pers de knoflook uit en fruit deze licht. Doe nu de tomaten erbij en kruid deze met oregano, cayennepeper en tijm. Roer alles door en voeg suiker toe. Breng aan de kook en roer regematig. Laat 20 minuten sudderen tot het meeste sap verdampt is. Ovenschaal invetten met 1 eetlepel olie. Doe peper en zout op de vis. Bak de vis in een voorverwarmde oven op 200 graden C. voor 20 minuten. Voeg 1 eetlepel boter toe aan de saus en roer deze erdoor. Schep de saus over de vis en laat deze de laatste 10 minuten mee sudderen. Serveer op een bord met een schijfje citroen erbij.
wullum