Visfilet in papillotten op Provençaalse wijze

17 45 3 5
Aantal personen:
  • 600 g visfilet (Kabeljauw, Victoriabaars, Heilbot...
  • 4 sjalotten
  • 250 g champignons
  • 4 tomaten
  • 4 takjes peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • sap van 1 citroen
  • 20 g boter
  • 1 glas witte wijn
  • 1 takje tijm
  • Provençaalse kruiden
  • peper en zout
  1. Maak de groenten klaar:
  2. - Sjalotten reinigen, wassen en snij deze in dunne reepjes of plakjes.
  3. - Champignons en tomaten reinigen, wassen en in plakjes snijden.
  4. - Peterselie fijn hakken.
  5. - Look pellen.
  6. Bereid de Provençaalse saus:
  7. - Sjalotten en geperste look even laten fruiten in een weinig vetstof.
  8. - Champignons, tomaten en peterselie toevoegen en enkele minuten laten stoven.
  9. - Witte wijn en citroensap toevoegen en de saus even laten koken.
  10. - De saus op smaak brengen met peper, zout, tijm en Provençaalse kruiden.
  11. Maak de papillotten kIaar:
  12. - De visfilets verdelen over aluminiumfolie.
  13. - Kruiden met peper en zout en een weinig Provençaalse kruiden.
  14. - Verdeel de saus over de visfilets en leg ze in een voorverwarmde oven op 160 ° C. gedurende 20 minuten.
  15. Eet smakelijk.
Roland2303