Viscurry uit de oven

3 50 0 5
Aantal personen:
  • 225 gram jonge spinazie
  • 350 gram schelvis
  • 1 koffielepel kurkuma
  • 150 ml room (tot 15% vet)
  • 200 gram gekookte, gepelde garnalen
  • 1 eetlepel mild kerriepoeder
  • 1 geraspte schil bio-citroen
  • 8 velletjes filodeeg (20 gram)
  • 2 koffielepels olie
  • 2 koffielepels sesamzaadjes
  1. Verwarm de oven voor op 190 graden. Was de spinazie, schud droog en laat enkele minuten in een pan met water slinken. Laat afkoelen.
  2. Spoel de vis af, dep droog en snij in stukjes. Meng in een kom met kurkuma en zet apart.
  3. Voeg de room, de garnalen, het kerriepoeder en de citroenschil to aan de spinazie en meng goed. Roer de schelvis voorzichtig door het spinaziemengsel en verdeel over 4 ovenschalen.
  4. Halveer de deegvelletjes, bestrijk elke vel aan beide kanten met olie en verfrommel tot een zakdoekje. Leg op elk ovenschaaltje 2 halve deegvelletjes. Bestrijk met de rest van de olie, bestrooi met sesamzaadjes en bak 25 à 30 minuten in de oven gaar en goudgeel.
Pascal Claessens