Visburger

4 30 0 5
Aantal personen:
  • 600 gr visfilet zonder vel, kabeljauw of wijting, of....
  • 2 wortelen
  • 2 eieren
  • 1 eidooier
  • paneermeel
  • 2 el gehakte bieslook
  • arachideolie
  • peper&zout (pezo)
  1. Snij de vis in stukjes, zorg dat er geen graten inzitten.
  2. Schil de wortelen met een dunschiller en snij ze in plakjes, stoom of kook ze gaar.
  3. Pureer de wortelen met een aardappelstamper.
  4. Klop 1 ei en de eidooier los, kruiden met pezo.
  5. Meng het losgeklopte ei met de stukken vis, de wortelpuree en gesnipperd bieslook.
  6. Maak van het mengsel niet te dikke of te grote burgers.
  7. Zet de burgers minsten 30 minuten in de koelkast.
  8. Klop het overige ei los en wentel de burgers eerst door het ei, dan door het paneermeel.
  9. Zet de burgers opnieuw in de koelkast voor minstens 1 uur, best zelfs een hele nacht.
  10. Verhit redelijk wat olie in een braadpan en bak hierin de burgers goudbruin, laat uitlekken op keukenpapier.
  11. Dien op met een groene salade, kerstomaatjes en puree.
Victor S.