Visbrochette met tomatensaus

24 30 0 5
Aantal personen:
  • 1 soeplepel olijfolie
  • 2 in stukjes gesneden uien
  • 1 tak gehakte koriander
  • 1 soeplepel geperste look
  • 1 koffiekepel geraspte gember
  • 1 soeplepel curry
  • 1 blik(400gr) tomatenblokjes
  • 1 dl water
  • 2 soeplepels limoensap
  • zout, peper
  • 600 gr claressefilet in blokjes gesneden
  • 1 soeplepel olijfolie
  1. Voor de tomatensaus : warm de olijfolie op in een diepe pan. Laat er de ajuinen 2 min in bakken tot ze glazig worden. Voeg de helft van de koriander, het zout, de look, de gember en de curry toe. Meng goed zodat de ajuinen helemaal bedekt zijn met een laagje kruiden.
  2. Voeg de tomaten en het water toe. Dek de pan af en laat 10 min pruttelen op een middelmatig vuurtje. Prik de blokjes vis op houten stokjes. Grill 2 min aan elke kant.
  3. Verdeel de tomatensaus over de borden.Strooi er de rest van de koriander over. Leg er de visbrochetten op. Versier met kwartjes limoen en serveer met rijst.
doreen_1