Vis waterzooi

3 50 0 5
Aantal personen:
  • scampi pladijsrolletjes wortel, selder, sluimererwten
  • 2 dl room 2 eidooiers peterselie
  • safraan kurkuma citroen
  1. 8 scampi en apos kuisen en doormidden snijden 8 pladijsfilets oprollen, besprenkelen met wat citroen, peper en zout, in een ovenschaal met wat olijfolie op bodem rechtop zetten en 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C worteltjes en selder in fijne reepjes snijden, sluimererwten in hun geheel laten solo boter laten smelten en groentjes toevoegen en laten stoven, visbouillon toevoegen en 5 minuten laten sudderen, scampi en apos toevoegen, kruiden met zwarte peper, zout kurkuma en saffraan, vocht wat laten inkoken 2 eidooiers samen met 2 dl room oproeren en toevoegen aan het geheel en goed doorroeren, van het vuur afhalen en pladijsfilets toevoegen,
vavanana